Kotli La Nordica Extraflame serije HP Evo 28. 10. 2023 17:29:44 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Kotli La Nordica Extraflame serije HP Evo

Kotel na pelete za ogrevanje samostojne hiše

Kotli La Nordica Extraflame serije HP Evo

Kotli serije La Nordica Extraflame HP Evo so izdelani z uporabo visoko kakovostnih materialov, kar zagotavlja učinkovito in zanesljivo delovanje. Kompaktna struktura omogoča enostavno postavitev tudi v manjše kotlovnice.

Kotel La Nordica Extraflame HP Evo združuje vse lastnosti večjih kotlov v kompaktni strukturi. Kljub temu, da gre za kotel, ki ga vgrajujemo v kurilnico, Extraflame tudi v tem poskrbi za podrobnosti. Ohišje iz pločevine je skrbno pobarvano z odporno barvo.

Vrata kurišča vgrajujejo učinkovito izolacijo, z namenom, da se toplota ne prenaša na ohišje, ampak, da je usmerjena na izmenjevalec.

Cevni izmenjevalec zagotavlja odličen prenos toplote na vodo, kar je razvidno po visokem izkoristku in prihranku na porabi goriva. Cevni izmenjevalci so opremljeni s turbolatorji z ročnim čiščenjem.

Litoželezna posoda kurišča z debelino 12 mm je opremljena s samočistilnim sistemom. Vedno čista posoda kurišča omogoča dober pretok zraka in posledično maksimalno izgorevanje peletov, avtomatičen sistem pa zmanjšuje potrebo po ročnem čiščenju.

Pripravljen za priklop na centralno ogrevanje

Kotel na pelete La Nordica Extraflame HP Evo ima vgrajen varnostni termostat, obtočno črpalko, raztezno posodo in varnostni ventil 3 bar.

Hiter vžig peletov

Nova progamska oprema in nova keramična svečka poskrbita za hitrejši vžig, kar pomeni manj porabe elektrike.

Vgrajene funkcije in krmiljenje

Kotel La Nordica Extraflam HP Evo je opremljen z grafičnim zaslonom na dotik, preko katerega je možno nastavljati in upravljati kotel. Po potrebi je na razpolago tudi tedenska ura, preko katere lahko prilagajamo vklope in izklope na osnovi potrebe. Kot dodatno kotel vgrajuje sledeče tehnologije:

  • Auto Clean Checkup: Poveča učinkovitost izgorevanja in poleg čiščenja kurišča pripomore k manjši obrabi delov kurišča.

  • ChronoThermostat Program: Termostat s časovnikom z nadzorom temperature razdeljen v štiri dnevne časovne pasove, za najboljše upravljanje prostorov.

  • Interface Control Temperature: Krmilnik kotla se poveže s termostati v bivalnih prostorih.

  • Digital Pression Control: Pregledni sistem za nadzor morebitnih napak na vodnem tlaku.

  • Hard Reset Program: V primeru napak je možno ponastaviti na tovarniške nastavitve.

  • Auto Re-Start: Peč omogoča nastavitev samodejnega ponovnega zagona v primeru izpada električne energije.

  • Electronic Air Control: Omogoča uravnavanje primarnega in sekundarnega zraka za optimalno izgorevanje in toplotni izkoristek.

  • Pellet Level Control: Uravnoveša količino peletov namenjenih v kurišče.

Share this post
Arhiv