Vžigalna svečka, oziroma vžigalna tuljava za peči in gorilnike na pelete 05. 12. 2023 14:42:05 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Vžigalna svečka, oziroma vžigalna tuljava za peči in gorilnike na pelete

Kaj moramo vedeti pred nakupom nove vžigalne tuljave za pelete

2020-05-12

Prej ali slej se zgodi vsakemu, ki se greje na pelete, da peletna peč, peletni kotel ali peletni gorilnik noče vžgati. Peleti se pravilno naložijo v posodo kurišča in peč normalno nadaljuje s postopkom vžiga, ampak po več minutah se še vedno ne pokadi. To je največkrat znak, da je pregorela vžigalna tuljava. Nekaterim se to zgodi prvič, drugim se to morda že ponavlja, torej že vedo kaj narediti. Rešitev je enostavna: treba je zamenjati vžigalno svečko za pelete.

Zamenjava vžigalne tuljave za pelete zahteva nekaj tehničnega znanja, namreč dostopati je potreba v notranjost peči. Iz tega razloga priporočam, da se obrneš na serviserja za peletne peči. Za tiste, ki se čutijo sposobni opraviti zamenjavo na lastne roke ali bi radi imeli kakšno vžigalno svečko za pelete na rezervi doma, je predstavljenih nekaj osnovnih informacij o vžigalnih tuljavah za peči, kotle in gorilnike na pelete.

Najpogosteje se kode vžigalne tuljave za pelete začenjajo s črkami HT ali UTXS, katerim sledi vrsta številk. Koda vžigalne tuljave je izredno uporaben podatek, sicer ni pa nujno, da bo nova vžigalna svečka za pelete imela isto kodo.

Žal v Sloveniji si nismo enotni glede pravega izraza za ta rezervni del peletnih peči, oziroma gorilnikov. Isti rezervni deli imenjemo z različnimi imeni: vžigalna svečka za pelete, vžigalna tuljava za pelete, vžigalna elektroda za pelete in vžigalen grelec za pelete.

Priporočeni izdelki

69.60000000000001 EUR 69,60 € 69,60 €
Share this post
Arhiv