Toplotne črpalke Gorenje za vedno toplo vodo brez velikih računov elektrike 26. 10. 2023 18:14:50 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Toplotne črpalke Gorenje za vedno toplo vodo brez velikih računov elektrike

Sanitarne velikolitražne toplotne črpalke Gorenje

Toplotne črpalke Gorenje za vedno toplo vodo brez velikih računov elektrike

Sanitarne velikolitražne toplotne črpalke Gorenje se odlikujejo po visokokakovostni okolju prijazni toplotni izolaciji, katera zagotavlja najbolj gospodarno uporabo energije in najnižje toplotne izbgube.

Sodobni ogrevalni sistem z visoko zmogljivostjo in energijsko učinkovitostjo

Novo generacijo sanitarnih toplotnih črpalk Gorenje odlikuje izjemna energijska učinkovitost, saj lahko z izbranimi modeli prihranite kar do 75 % energije.

Emajliran kotel iz visoko kakovostne jeklene pločevine in magnezijeva anoda zagotavljata zanesljivo protikorozijsko zaščito, debelejša izolacija (67 mm) pa zmanjšuje toplotne izgube.

Cevna zračna grela (2 x 1000 W) so vstavljena v jekleno, z emajlom zaščiteno grelno prirobnico in niso v stiku z vodo, kar pomeni daljšo življenjsko dobo in manjše nalaganje vodnega kamna.

Možnost izbire smeri zajema in izpihovanja zraka vam omogoča različne načine nameščanja s standardnimi priključki (Ø160) in načine delovanja – prostorski ali voden zrak.

Z dodatnim cevnim toplotnim izmenjevalcem toplotne črpalke preprosto kombinirate z drugimi viri ogrevanja (centralno ogrevanje, sončni kolektorji ...).

Elektronski krmilnik z LCD zaslonom na dotik

Nova generacija sanitarnih toplotnih črpalk z napredno elektroniko omogoča enostavno in pregledno elektronsko upravljanje. Vgrajen pameten LCD prikazovalnik zagotavlja še večjo preglednost vsebin in funkcij ter še enostavnejše upravljanje z dotikom. S pritiskom kjerkoli na zaslon se le-ta osvetli. Pri osvetljem zaslonu so polja za upravljanje aktivna.

Evropska kakovost

V aparate nove generacije so vgrajene komponente priznanih evropskih proizvajalcev, kar zagotavlja zanesljivo kakovost in dolgo življenjsko dobo sanitarnih toplotnih črpalk.

Visoko kakovostna izolacija

Visokokakovostna okolju prijazna toplotna izolacija zagotavlja najbolj gospodarno uporabo energije in najnižje toplotne izgube.

Avtomatsko odtaljevanje

Avtomatsko odtaljevanje uparjalnika omogoča delovanje toplotne črpalke tudi pri nižjih temperaturah vstopnega zraka in s tem razširi območje delovanja.

Dvojna protikorozijska zaščita

Prvovrstni izredno čist emajl in velika magnezijeva anoda zagotavljata trpežnost tudi pri najtežjih delovnih pogojih in to brez škodljivih primesi v vodi.

Indirektna cevna zračna grela

Električna grela so vstavljena v jekleno, z emailom zaščiteno grelno prirobnico in niso v neposrednem stiku z vodo. S tem je zagotovljena njihova dolga življenjska doba, manjše nalaganje vodnega kamna in enostavno servisiranje.

Zaščita pred legionelo

Če temperatura vode shranjene v grelniku nikoli ne doseže 65°C v obdobju 14 dneh zapored, se grelec samodejno vključi, pogreje vodo na temperaturo za čiščenje vode in tako prepreči nastanek legionele in jo uspešno uniči.

Zaščita pred pregrevanjem

Zaščita pred pregrevanjem preprečuje dvig temperature vode v grelniku nad 90°C. Grelnik se odklopi in opozori uporabnika, da je temperatura vode previsoka zaradi nepravilnosti v delovanju. Tako tudi ščiti uporabnika, da se morebiti po nesreči ne opeče.

Voden zrak

Novejši objekti imajo dobro zatesnjena okna in vrata ter dobro izolirane stene objekta. S pomočjo toplotne črpalke lahko izvedemo prezračevanje objekta, z izrabo toplote odvedenega zraka pa si zagotavljamo še toplo sanitarno vodo.

Do 75% prihranka energije

Ovit na zunanji strani kotla preprečuje nalaganje vodnega kamna, s tem podaljšuje življenjsko dobo in hkrati zagotavlja večjo varnost uporabe. Visokotehnološki rotacijski kompresor omogoča večje izkoristke energije in višji COP, kar pomeni velik prihranek energije, tudi do 75 %.

Stroga testiranja in zanesljivost

Preverjeno zanesljivost sanitarnih toplotnih črpalk Gorenje zagotavlja sistem doslednega nadzora kakovosti, ki vključuje 100-odstotni tlačni preizkus, 100-odstotno kontrolo zaščite pred korozijo, 100-odstotni preizkus tesnjenja, 100-odstotni preizkus električne varnosti in 100-odstotni preizkus delovanja.

Share this post
Arhiv