Toplotne črpalke Gorenje vse v enem 26. 10. 2023 18:15:26 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Toplotne črpalke Gorenje vse v enem

Toplotne črpalke nove linije AS

Toplotne črpalke Gorenje vse v enem

Toplotne črpalke nove linije AS imajo nov dizajn, večji zaslon na dotik, povezljivost z internetom. Nov, prilagojen dizajn ni samo lepši za oko, ampak zagotavlja večjo preglednost in še učinkovitejše upravljanje toplotne čpralke.
Inverter tehnologija omogoča visoko učinkovito, okolju prijazno in stroškovno ugodno ogrevanje, hlajenje in pripravo tople sanitarne vode.

Split varianta

Toplotna črpalka za ogrevanje Gorenje Aerogor Eco Inveter All in One 10 AS ima notranjo in zunanjo enoto ločeni, med seboj povezani s freonsko povezavo. Prednost tega sistema v primerjavi z monoblok varianto je v tem, da voda iz grelnega kroga ni napeljana izven objekta.

Kljub temu, da gre za naprave namenjene vgradnji v odmaknjene prostore, kot na primer kurilnica, Gorenje usmerja pozornost na detajle, zato sta obe enoti vizalno dovršene s stilom.

Izvedba vse v enem: All In One

Izvedba "vse v enem" ponuja že v kompletu možnost ogrevanja / hlajenja in toplo sanitarno vodo.

Notranja enota ima že vgrajen hranilni sanitarne vode, 3-potni preklopni ventil, dodatni električni grelec sanitarne vode in varnostni set. Tako zavzame manj prostora.

Vgrajeni električni grelec služi kot zaščita pred legionelo.

Varianta vgrajuje v en element tako grelni sistem kot tudi sanitarno vodo, zato vgradnja notranje enote zajame manj prostora.

Vgrajene tehnologije

Toplotne črpake Gorenje Aerogor vgrajujejo vrsto praktičnih in funkcionalnih tehnologij.

Pametna upravljalna enota Upravljalna enota toplotne črpalke omogoča poleg regulacije delovanja toplotne črpalke še dodatne funkcije, kot so:

Funkcija Smart

Napredna vremensko vodena regulacija, ki omogoča doseganje optimalne sobne temperature in posledično prihranke pri porabi energije.

Odličen SCOP

Učinkovito delovanje z visokimi grelnimi števili.

Tiho delovanje

Nizka hrupnost zunanje enote zradi ventilatorja in kompresorja z reguliranim številom vrtljajev.

Zaslon na dotik v slovenskem jeziku

Uproabniku prijazna in enostavna upravljalna enota.

Delovanje do -25°C temperature okolice

Sistem učinkovito deluje do temperature okolice -25°C.

Nizko / visoko temperaturno delovanje

Toplotna črpalka je primerna za talni kot tudi za radiatorski sistem ogrevanja (zahtevane višje temperature ogrevalne vode do 55°C).

Wi-Fi

Priložen Wi-Fi vmesnik omogoča upravljanje toplotne črpalke na daljavo in s tem ustvarjanje dodatnih prihrankov.

Zaščita pred legionelo

Samodejno tedensko segrevanje sanitarne vode (do 65°C) s pomočjo vgrajenega električnega grelca, onemogoča nastanek legionele.

Vremensko vodena regulacija z inverterskim kompresorjem

Toplotna črpalka deluje tako, da proizvaja toliko toplotne moči kot je objekt potrebuje. To pomeni, da pri višjih temperaturah zraka (začetek zime, prehodna obdobja, topli zimski dnevi), ko so toplotne izgube čez dan nizke modulira frekvenco kompresorja na nizke obrate. Posledično so stroški obratovanja nizki, v hiši pa je prijetno toplo.

Funkcija regulacije 2 ogrevalnih krogov

Možno več kombinacij na direkten in mešalni način.

Nastavitev ogrevalne krivulje s petimi točkami

Vsak uporabnik lahko ima specifične zahteve po različni sobni temperaturi. Zato so na voljo funkcije, ki omogočajo doseganje idealne želene temperature v različnih časovnih periodah in pri različnih zunanjih temperaturah.

Toplotna črpalka deluje po vremensko vodeni krivulji, ki se nastavi v petih različnih točkah. Glede na to, da imajo objekti različne toplotne izgube in da imajo uporabniki različne zahteve po sobnih temperaturah, se lahko za vsak objekt ogrevalna krivulja individualno prilagodi.

Avtomatski preklop

Toplotna črpalka lahko deluje v treh režimih ogrevanje / hlajenje / sanitarna voda in avtomatsko preklaplja med npr. ogrevanjem in hlajenjem glede na nastavljeno zunanjo temperaturo preklopa.

Možnost preklopa iz ogrevanja v hlajenje s pomočjo sobnega termostata. Samodejno preklaplja tudi med režimom ogrevanje / hlajenje objekta in ogrevanje sanitarne vode v hranilniku - prioriteto ima sanitarna voda.

Reducirano delovanje v času počitnic

Uporabnik lahko v času daljše odstotnosti nastavi počitniški način delovanja toplotne črpalke. To pomeni, da bo toplotna črpalka v času vaše odstotnosti le vzdrževala minimalno sobno temperaturo, npr. 18°C, in na ta način dosegla nižjo porabo ter prihranke za uporabnika.

Prav tako se objekt ne bo pohladil in se bo uporabnik lahko vrnil v topel dom.

Nočni režim - tiho delovanje

Toplotna črpalka deluje z nižjo frekvenco kompresorja v nočnem režimu, ztao je naprava še bolj tiha. Nudi možnost nastavitve reduciranega delovanja tudi v dnevnem režimu od npr. 8:00 - 14:00, ko ni nikogar v hiši. Na ta način lahko prihranimo nekaj odstotkov energije na letni ravni.

Kompenzacija ogrevalne krivulje

Funkcija omogoča kompenzacijo ali prilagajanje ogrevalne krivulje (višanje / nižanje temperature dvižnega voda) glede na trenutno sobno temperaturo.

To pomeni, da kljub prednastavljeni krivulji krmilnik zniža temperaturo dvižnega voda za npr. 1°C zradi nižjih toplotnih izgub objekta, kot so bili predvideni na zagonu naprave. Funkcija je lahko aktivna le v primeru uporabe sobnega termperaturnega tipala (tovarniško priložen).

Shranjevanje tople sanitarne vode

Funkcija omogoča časovno nastavitev segrevanja sanitarne vode za 7 dni v tednu ter 365 dni v letu. Npr.: toplotna črpalka segreva sanitarno vodo zjutraj, med 5:00 in 7:00 uro, ter popoldan in zvečer med 15:00 in 23:00 uro.

Na ta način na letni ravni lahko dosežemo dodatne prihranke pri stroških ogrevanja sanitarne vode.

Share this post
Arhiv