Sanacija dimnika na pravi način 26. 10. 2023 18:17:23 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Sanacija dimnika na pravi način

Kdaj in kako sanirati obstoječi dimnik

Sanacija dimnika na pravi način

Ob nakupu nove kurilne naprave, še posebno takrat, ko spremenimo energent za ogrevanje, se priporoča obnova ali sanacija obstoječega dimnika.

Dimniki so osnova za pravilno delovanje kurilne naprave. Njihova vloga je ustvarjanje primernega vleka za izgorevanje goriv v kurilnih napravah in odvajanje pri tem nastalih dimnih plinov.

Prednosti dimnikov iz nerjaveče pločevine

Dimna tuljava iz nerjavečega jekla je izdelana iz kakovostnih nerjavečih materialov, na katerih se ne more nabrati rja, ki jo povzroča hitro segrevanje in ohlajanje sodobnih kurilnih sistemov. Nanje kondenz nima vpliva, z njihovo namestitvijo pa bo zagotovljena tudi popolna plinotesnost.

Montaža dimnikov iz nerjavečega jekla je hitra tudi v že obstoječi dimnik. Inox tuljava je odlično izolirana, kar nudi tudi požarno varnost, zmanjšan zunanji vpliv vremena ter preprečitev kondenzacije odvodnih dimnih plinov.

Inox dimne cevi so primerne tako za sanacije obstoječih dimnikov kot za samostojno namestitev.

Enoslojne Inox dimne cevi

Enoslojni Inox dimniki se uporabljajo predvsem za sanacije obstoječih dimnikov.

Troslojne Inox cevi

Troslojni Inox dimniki so namenjeni predvsem gradnji samostoječe izolirane dimne tuljave tako pri novogradnjah kot tudi pri starejših objektih. V primerjavi z enoslojnimi imajo troslojni že nameščeno toplotno izolacijo. Po teži so zelo lahki, kar omogoča enostavno namestitev in ne potrebujejo posebnih temeljev.

Pregibna Inox cev

Sanacija s pregibno Inox tuljavo bo še posebej enostavna, saj jo bomo z lahkoto potisnili med vsemi krivinami v obstoječem dimniku.

Star in dotrajan dimnik potrebuje takojšnjo sanacijo, saj se bo s časom stanje slabšalo, kar pomeni, da bodo stroški sanacije višji. Dotrajani dimniki so lahko izredno nevarni. Inox dimniki so odlična rešitev.

Share this post
Ključne besede
Arhiv