Priprava sanitarne vode s toplotno črpalko 26. 10. 2023 18:17:51 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Priprava sanitarne vode s toplotno črpalko

Poceni in okolju prijazna topla voda

Priprava sanitarne vode s toplotno črpalko

Poleg ogrevanja objekta je segrevanje sanitarne vode drugi največji strošek v družinskem proračunu.

Sanitarna toplotna črpalka prinaša ogromne prihranke. Pričakujete lahko celo za več kot 60 odstotkov nižje stroške, če se odločite za vgradnjo toplotne črpalke za sanitarno vodo. Cena oziroma strošek nakupa se torej v celoti povrne.

Sanitarna toplotna črpalka se lahko uporablja tudi za ohlajanje poljubnega prostora, kot na primer kleti. Vse to in še več si lahko pričakujete z montažo toplotne črpalke za sanitarno vodo.

Sanitarna toplotna črpalka zrak-voda je kvalitetna in učinkovita toplotna črpalka. Sanitarna voda se lahko ogreva vse do temperature vhodnega zraka tudi do -10 °C. Sanitarna toplotna črpalka uspešno nadomesti bojler in poskrbi za nižjo ceno ogrevanja. Glavni vir toplote, ki ga za segrevanje vode uporablja sanitarna toplotna črpalka, je namreč okoliški oziroma zunanji zrak. To pa pomeni, da bo montaža toplotne črpalke močno zmanjšala porabo električne energije. Včasih to pomeni tudi do 75 odstotkov nižjo ceno oziroma porabo elektrike po vgradnji toplotne črpalke za sanitarno vodo.

Cena, ki jo plačujete trenutno, je lahko mnogo nižja. Če želite dolgoročno znižati ceno ogrevanja sanitarne vode, je najboljša rešitev toplotna črpalka. Sanitarna voda pa bo kljub nižji ceni oziroma stroškom vedno ogreta na prijetno temperaturo.

Share this post
Ključne besede
Arhiv