Posebno ugodno ogrevanje na pelete na tih način 26. 10. 2023 18:12:24 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Posebno ugodno ogrevanje na pelete na tih način

Zunanji zajem zraka za boljše izgorevanje in visoko varnost

Posebno ugodno ogrevanje na pelete na tih način

Cadel Cristal 3 je trenutno najbolj dostopna kaminska peč na pelete, ki ponuja varnost in zanesljivost hermetičnega kurišča, litoželeznih elementov in izdredno tiho delovanje. V tej kategoriji trenutno ni primerljivih izdelkov za tako ceno.

Klasična kvadratna oblika za vsak prostor

Hermetična kaminska peč na pelete Cadel Cristal 3 ponuja kompaktno in elegantno obliko, ki se enostavno vmesti v vsak prostor.

Ta peč ohranja minimalistične linije in vgrajuje trenutno najbolj napredne tehnologije, ki zagotavljajo posebno varno, tiho in učinkovito delovanje. Na tak način ostaja dostopna izbira za vse tiste, ki bi želeli posebno tiho, varno in učinkovito kaminsko peč na pelete z najmanjšo možno investicjio.

Hermetično kurišče pomeni dodatna varnost

Peč opremljena s hermetičnim kuriščem omogoča zajem zunanjega zraka za izgorevanje in tako ne vsrkava zraka iz bivalnega prostora. Na tak način ne trošimo akumulirane toplote iz prostora in ne vplivamo na uravnovešanje prezračevanja.

Hermetično kurišče zagotavlja višjo stopnjo varnosti, namreč pretok dimov je v celoti zatesnjen in ob pravilni montaži ni izmenjave zraka med pečjo in bivalnim prostorom. To pride še posebno prav v primeru izpada električnega napajanja, namreč ventilator dimnih plinov se ustavi in obstaja možnost, da se dim vrne v prostor skozi zajem.

Hermetično kurišče je predpogoj za vgradnjo peči v prostore, ki se jih uporablja tudi za nočni počitek.

Napredne funkcije in tiho delovanje

Peč na pelete Cadel Cristal 3 je opremljena z litoželezno posodo kurišča, kar uravnoveša izgorevanje in podaljšuje življensko dobo le-te. Litoželezna vrata kurišča poudarjajo kakovostno izdelavo in pozornost do podrobnosti.

Dobra peč na pelete mora biti tiha. Cadel Cristal 3 ti zagotavlja z invovativnim dozatorjem peletov in s funkcijo Comfort Mode. Comfort Mode je avtomatičen sistem, ki ob dosegu želene temperature v prostoru, izklopi ambientalni ventilator. Na tak način peč deluje na povsem konvekcijski način, kot tipična peč na drva.

Vgrajene tehnologije in uporabljeni materiali zagotavljajo učinkovito izgorevanje. Poraba pelet je med 0,53 in 2,01 kg na uro. Zalogovnik s kapaciteto 18 kg zagotavlja tudi več kot celodnevno ogrevanje.

Kaminska peč Cristal 3 je lahko opremljena z Wi-Fi dodatkom. Na tak način je možno nadzirati peč tudi na oddaljen način.

Share this post
Arhiv