Peči Moretti Design več kot samo dizajn 05. 12. 2023 14:37:55 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Peči Moretti Design več kot samo dizajn

Peči na drva in pelete

2020-08-23

Če se strinjaš, da peč ni samo vir toplote, ampak je predvsem element, ki doprinese prijetno počutje in olepša bivalno okolje, potem si na pravem naslovu.
V nadaljevanju bomo skupaj ugotavljali ali so peči Moretti Design več kot samo dizajn.

Nedvomno peči Moretti Design se odlikujejo po izjemnen dizajnu. Čiste linije z rafiniranim okusom in uporabljeni materiali izstopajo in ponujajo nekaj posebnega. Dejstvo je, da kdor najde v oblikah Moretti Design povezavo z lastnim občutkom lepote, ne more najti nadomestila nikjer drugje. Ampak to ni vse.

Zgodba Moretti Design se je pričela leta 1960 kot obrtniška delavnica, kjer vsaka peč je bila ročni izdelek. Danes Moretti Design ohranja tradicijo in še vedno deluje kot obrtnik, katerega cilj ni masovna proizvodnja, ampak vsaka peč je rezultat dela spretnih mojsterskih rok. Sama sestava peči je končni del procesa, ki se prične z zasnovo, katera temelji izključno na zamisli: "mora biti najboljši izdelek". To pomeni stalno iskanje novih in boljših materialov, integracija najnovejših tehnologij, razumevanje novih trendov in potreb, skrbeti za okolje z izboljšavanjem učinkovitosti in zmanjševanju emisij ter nenazadnje zagotoviti uporabniku praktično in enostavno uporabo.

Identiteta peči Moretti Design je zaznamovana s petimi detajli. Jekleni triptih je vedno prisoten na vseh pečeh. Visokotehnološka keramika, pečena pri temperaturi nad 1000°C. Steklo je v pečeh Moretti Design pravi protagonist. Nove oblike in načini uporabe še vedno ostajajo tipične samo pri pečeh Moretti Design. Jeklo, odporno na visoke temperature, zagotavlja dolgo in učinkovoto delovanje. Sodobni logotip Moretti Design na vsaki peči potrjuje edinstvenost izdelka.

Med posebnostmi, ki so povsem tipične za Moretti Design, je vsekakor čarobno steklo. Čarobno steklo je črno takrat ko v kurišču ni ognja. Na tak način je skrit pogled na kurišče. Čarovnija se zgodi, ko v kurišču gori ogenj. Takrat steklo postane prosojno in tako je možno imeti lep pogled na plamen.

Ali se vem je kdaj zgodilo, da vam je bila oblika peči zelo všeč, ampak žal model s to obliko ni bil pravi za vas? Z Moretti Design se vam to ne more zgoditi. To enostavno zato, ker Moretti Design uporablja koncept pametnega dizajna. S tem pristopom so z isto obliko razpoložljive kaminske peči tako na pelete v izvedbi za centralno ogrevanje, s cevnim razvodnom ali z direktnim vpihom v prostor kot v izvedbi kaminske peči na drva.

Termo kaminske peči na pelete so na voljo z močmi od 10 do 16 kW. Zračne peletne peči z vpihom in s cevnim razvodom so razpoložljive z močmi od 9 do 13 kW. Peči na drva imajo grelno moč 8 kW. Peletne peči imajo lahko jekleno, keramično ali stekleno prevleko, peči na drva so dobavljive samo s keramično prevleko. Pokrov je keramičen. Vrata so z dvojnim steklom, od katerega zunaje je čarobno steklo.

Elegance združuje štirioglato obliko z zaokroženimi vrati.

Clessidra ima posebno obliko, ki spomni na peščeno uro.

Ergonomic je okrogle oblike z ročajem, ki teče vzdolž cele višine peči.

Aladino je štirioglate oblike z zaokroženimi robovi z velikimi vrati.

Compact je ozka izvedba, ki je dobavljiva samo s stekleno prevleko in deluje samo na pelete.

Compact Design je posebnost, namreč takrat, ko peč ne deluje se sprednji stranici zaprejo.

Globe je okrogle oblike s kovinskim pokrovom.

Compact Design in Globe Glass so dobavljive samo kot zračne peči oziroma s cevnim razvodom.

Poleg kaminskih peči na pelete in drva, Moretti Design ponuja tudi kotle na pelete, kaminske vložke na pelete, kaminske vložke na drva in monobloke na drva.

Moretti Design je spremenil toploto v dizajn, z močno osebnostjo, ki gre mimo vseh prehodnih mod, in temu dodal nove visoko tehnološke materiale in najnovejšo tehnologijo.

Share this post
Arhiv