Ogrevati manjše prostore na varen in udoben način 26. 10. 2023 18:12:47 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Ogrevati manjše prostore na varen in udoben način

Peč na pelete Cadel Spirit je posebno primerna za enoprostorska stanovanja

Ogrevati manjše prostore na varen in udoben način

Hermetična kaminska zračna peč na pelete Cadel Spirit 3 vključuje vse značilnosti, ki so potrebne za ogrevanje manjših prostorov z upoštevanjem smeri vpiha, varnost in omejena poraba prostora.

Varna uporaba

Zaradi posebnosti, ki so potrebne za pravilno ogrevanje manjših prostorov, je potrebno premišljeno izbrati peč. Previlika peč bo imela pogoste izklope in vklope, kar seveda ni učinkoviti način uporabe.

Največkrat ko govorimo o manjših prostorih, razmišljamo o garsonjerah ali manjših odprtih bivalnih prostorih. V takih prostorih se pogosto nahaja raztegljiv divan ali kar postelja, namreč so to pogosto istočasno dnevni in nočni prostori. V prostorih s takim namenom je potrebno nameniti posebno pozornosti varne uporabe. Sama zakonodaja prepoveduje namestitev navadnih peletnih peči v spalnice in posledično tudi v garsonjere. Predpogoj je hermetično kurišče z zajemom zunanjega zraka za izgorevanje.

Omejena površina namestitvenega prostora

V malih prostorih je vsak pridobljeni centimer še kako pomemben. Kaminska peč Cadel Spirit ponuja možnost priklopa dimnih cevi stransko, zadaj in zgoraj. Ob uporabi zgornjega ali stranskega priključka se pridobi dodatni prostor, namreč hrbtišče peči lahko pribiližamo steni z manjšim odstopanjem.

Vpih toplega zraka na prijazen in tih način

Večina zračnih kaminskih peletnih peči vpihuje topel zrak s sprednje strani. V malih prostorih ta značilnost lahko vpliva na dobro počutje v prostoru, namreč v kolikor sedimo pred pečjo čutimo vpih toplega zraka in to ni prijeten občutek. Peč Cadel Spirit 3 vpihuje zrak v prostor z zgornje strani. Na tak način vpih toplega zraka ne bo nikoli usmerjen proti osebam.

Tiho delovanje je še toliko bolj pomembno pri ogrevanju malih prostorov. Peč na pelete Cadel Spirit 3 vgrajuje funkcijo Comfort Mode. Ko je želena temperatura dosežena, peč samodejno izklopi prostorski ventilator. Takrat ogrevanje poteka na konvekcijski način.

Peletne peči so opremljene z dozirnim polžem, ki skrbi za dovod peletov v kurišče. Peč na pelete Cadel Spirit 3 vgrajuje novo tehnologijo, ki razpolovi delovanje polža in tako dodatno pripomore k tihemu in udobnemu ogrevanju.

Trajni materiali in pozornost na detajle

Peči Cadel se odlikujejo po lepo zaključeni izdelavi in to velja tudi za Spirit 3. Na voljo so tri barvne izvedbe: bela, rderča in antracit.

Vgrajen krmilnik z vgrajeno tedensko uro skrbi za učinkovito in enostavno delovanje.

Posoda kurišča je litoželezna, kar zagotavlja dolgotrajno uporabo in boljše izgorevanje.

Solidnost strukture je poudarjena z litoželeznimi vrati s steklom odpornim na visoke temperature.

Poraba in avtonomija gretja

Kakovostni materiali in pameten nadzor delovanja zagotavljajo učinkovito ogrevanje s prihrankom. Tipična poraba dobrih peletov je med 0,57 in 1,17 kg na uro.

Kljub kompaktni obliki je peč opremljena z zalogovnikom za pelete s kapaciteto 12 kg. S tako zalogo energenta peč v normalnih pogojih poskrbi za topel dom čez cel dan. Avtonomijo lahko optimiziramo z vgrajeno tedensko uro, preko katere lahko programirate vklope in izklope tako, da se peč prilagaja vašim zahtevam.

Share this post
Arhiv