Obnova hiše in toplotna črpalka za ogrevanje ter sanitarno vodo 05. 12. 2023 14:41:13 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Obnova hiše in toplotna črpalka za ogrevanje ter sanitarno vodo

Talno in radiatorsko ogrevanje s toplotno črpalko LG Monoblok R32 Therma V

2020-05-30

Odločil si se, da boš prenovil hišo. Zamenjaš okna, izoliraš hišo s termoizolacijo. Star kotel boš zamenjal s toplotno črpalko. Ampak s katero? Kaj mora zagotavljati toplotna črpalka, da bo zadovoljila tvojim potrebam?

Verjetno si že slišal, da toplotna črpalka deluje odlično v kombinacij s talnim gretjem, namreč gre za nizki temperaturni sistem, to pa je lahko pomembna omejitev pri ogrevanju z radiatorji. Kaj zdaj, visokotemperaturna toplotna črpalka, ki zahteva višjo investicijo, ali obstaja alternativa?

Dejanski primer, kjer je bila potreba po kombiniranem talnem in radiatorskem ogrevanju, proizvodnja tople sanitarne vode in omejen proračun, ti bo pomagal odgovoriti na tvoja vprašanja.

Čeprav se v opisanem primeru govori o obnovljeni hiši, iste lastnosti toplotne črpalke pridejo v poštev tudi pri novogradnji.

Toplotne črpalke so učinkoviti in do okolja prijazen vir ogrevanja. Ekosklad zagotavlja subvencije za nakup nove toplotne črpalke, zato preveri možnosti na njihovi spletni stani https://www.ekosklad.si

Share this post
Arhiv