Nič več skrbi za kotel na drva ob izpadu elektrike 26. 10. 2023 18:15:45 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Nič več skrbi za kotel na drva ob izpadu elektrike

Prava oblika napajanja primerna za vso električno opremo na domu

Nič več skrbi za kotel na drva ob izpadu elektrike

Rezervno napajanje za ogrevalne sisteme je namenjeno večurni oskrbi električnih porabnikov z elektriko v primeru izpada elektrike iz omrežja. Oblika krivulje: čista sinusoida. Dolg čas avtonomije. Optimiziran za vodne črpalke.

Rezervno napajanje za ogrevalne sisteme je namenjeno večurni oskrbi električnih porabnikov z elektriko v primeru izpada elektrike iz omrežja. Najpogosteje se uporablja pri sistemih ogrevanja, kjer morajo vodne črpalke delovati tudi ob izpadu dobave električne energije iz omrežja. Poleg ogrevalnih sistemov lahko brezprekinitveni napajalnik uporabljamo tudi za napajanje solarnih sistemov, varnostnih sistemov, alarmnih sistemov, video sistemov, računalnikov, strežnikov, sistemov evidence prihodov, avtomatskih garažnih vrat…

Bistvena prednost rezervnega napajanja za kurilnice je, da imajo vgrajen čisti sinusni razsmernik, akumulator pa se namesti poleg naprave. Kapaciteto akumulatorja določimo glede na želen čas delovanja rezervnega napajanja. Klasične UPS naprave tega cenovnega razreda lahko zagotovijo le kratek čas delovanja, saj imajo premajhen polnilni tok in premalo prostora za namestitev večjih baterij.

UPS naprava za kurilnice je sestavljena iz razsmernika s pravo sinusno krivuljo, polnilec akumulatorja ter elektronike, ki zagotavlja vklop akumulatorja v primeru izpada elektrike. Naprava ima en šuko izhod za napajanje porabnikov na zadnji strani naprave.

Čisti sinusni razsmernik zagotavlja nemoteno delovanje črpalk in elektronike ogrevalnega sistema. Polnilec akumulatorja ima maksimalen tok polnjenja tudi do 15A. Polnilni tok se avtomatsko prilagaja kapaciteti akumulatorja. Kapaciteta akumulatorja pa je odvisna od moči porabnika in od časa napajanja. Akumulator se enostavno priključi na zadnji strani UPS naprave. Polnilec za kurilnice mora napolniti klasičen VRLA akumulator s kapaciteto 100Ah v približno 8 urah.

Navadno imajo sistemi za nemoteno napajanje vgrajen LCD zaslon, na katerem lahko spremljamo delovanje sistema ter stanje napolnjenosti akumulatorja.

Za pravilno delovanje sistema – režim polnjenja in praznjenja – uporabljamo izključno suhe brezkislinske baterije s tako imenovano VRLA/AGM tehnologijo.

Share this post
Ključne besede
Arhiv