Kaminski vložek ali kaminska peč na pelete? 05. 12. 2023 14:38:22 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Kaminski vložek ali kaminska peč na pelete?

Cadel Frame 3 kaminska peč v obliki kaminskega vložka na pelete

2020-05-07

Ali obstaja rešitev za vse tiste, ki se odločajo med kaminskim vložkom in kaminsko pečjo? Prednost kaminske peči je v tem, da gre za zaključeno enoto, kaminski vložek pa ima navadno večje steklo s pogledom na plamen. Kaj pa, če bi ostajala rešitev, ki združuje prednosti obeh izvedb, pa še brez dodatnih gradbenih del?

Cadel Frame 3 je namenjen vsem tistim, ki se odločajo med kaminskim vložkom in zaključeno enoto, oziroma pečjo. Frame 3 je kaminski vložek vgrajen v zaključeno strukturo, kar omogoča enostavno vgradnjo brez dodatnih gradbenih del in veliko steklo s pogledom na plamen.

Samostojna postavitev v omejene prostore

Odprt kamin na drva je pred leti podarjal prijetne občutke ob pogledu na ogenj. Marsikomu se je ta prijeten občutek hitro spremenil v neprijetne občutke: slab izkoristek, možnost dima v prostoru, pepel in ostanki ogorokov okoli ognjišča. Posledično so odprti kamini opuščeni in le poredkoma uporabljeni.

Marsikdo se v takih primerih odloči z vgradnjo kaminskega vložka ali monobloka na drva. Kaj pa če ne razpolagamo z drvami? Najboljša alternativa so peleti.

Brez obsežnih gradbenih del lahko predelamo odprto ognjišče in v tako pripravljen prostor postavimo kaminsko peč na pelete.

Omejene dimenzije in sodoben izgled

Čeprav je Cadel Frame 3 odličen nadomestek odprtih kaminov, ga lahko uporabimo tudi za samostojno postavitev, kot katerokoli drugo peč na pelete.

Minimalističen dizajn doprinese bivalnemu prostoru sodoben navdih.

Praktično ogrevanje na izredno tih način

Cadel Frame 3 ogreva z vpihom toplega zraka, ampak z razliko od večine drugih zračnih peči na pelete je delovanje izredno tiho. To je mogoče zaradi vgrajene tehnologije, ki zagotavlja izklop prostorskega ventilatorja takrat, ko je dosežena želena temperatura. Ob doseženi temperaturi peč ogreva na konvekcijski način, kot tipična peč na drva.

Izredno tiho delovanje je mogoče tudi zaradi inovativnega sistema prenosa peletov v kurišče.

Hermetično kurišče za varno, učinkovito in najboljše izgorevanje Poleg posebno tihega delovanja, kaminska peč na pelete Cadel Frame 3 zagotavlja posebno varno in učinkovito izgorevanje. Tehnologija hermetičnega kurišča zagotavlja uporabniku najvišjo stopnjo varnosti, namreč od zajema zuanjega zraka do celotnega pretoka dimnih plinov je sistem skrbno izoliran. Hermetično kurišče z zunanjim zajemom zraka omogoča postavitev te peči tudi v prostore namenjene nočnemu počitku.

Litoželezno kurišče zagotavlja dolgo uporabo in uravnoveša toplotno učinkovitost peči.

Možnost razvoda toplega zraka

Cadel Frame 3 razpolaga z opcijskim dodatkom, ki omogoča razvod toplega zraka tudi v sosednji prostor.

Dodatek nadgardi en ventilator s priključkom na cevni razvod.

Opcijski zgornji priključek dimne cevi

Cadel Frame 3 ponuja priklop dimnih plinov na zadnjem delu naprave.

Opcijski dodatek omogoča priključek dimne cevi tudi z zgornje strani, kar omogoča postavitev peči bližje k zidu.

Poraba

Inovativni dozirni sistem peletov, litoželezna obloga in posoda kurišča ter krmilni sistem prispevajo k najboljšemu izkoristku, kar pomeni več toplote in manjša poraba. Poraba peletev je med 0,59 do 2,18 kg/uro.

Zalogovnik peletov s kapaciteto 15 kg zagotavlja dovolj goriva za tipično enodnevno delovanje.

Share this post
Ključne besede
Arhiv