Kaminske peči na pelete Dal Zotto 05. 12. 2023 12:21:46 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Kaminske peči na pelete Dal Zotto

Katalog 2020-2021

2020-08-19

Peletne peči združujejo pogled lesnega plamena in udobje, ki ga prinašajo sodobne tehnologije. V nadaljevanju bom predstavil kaminske peči na pelete Dal Zotto, ki so rezultat dolgoletnih izkušenj in prisotnosti na tržišču.

Kaminske peči na pelete Dal Zotto so opremljene z naprednimi tehnologijami, ki omogočajo enostavno in učinkovito uporabo. Preko tipkovnice je mogoče nastaviti avtomatizme na peči. Vgrajeni termostat zagotavlja samodejno prilagajanje peči na želeno temperaturo v prostoru, sicer je možen tudi priklop na zunanji termostat. Vklope in izklope je enostavno nastaviti na tedenski uri. Za tiste, ki bi želeli nadzor delovanja peči kjerkoli in kadarkoli je na voljo opcijski modul Wi-Fi ali GSM.

Kaminske peči na pelete Dal Zotto imajo litoželezno kurišče in litoželezna vrata, kar zagotavlja dolgo življensko dobo in učinkovito delovanje.

Kaminska peč na pelete Dal Zotto Edy Evo je najmanjši model z nazivno grelno močjo 6,5 kW. Opremljena je z zalogovnikom za pelete z zmogljivostjo 15 kg. Kovinsko ohišje je v bordo rdeči, slonokoščeni ali črni barvi. Pokrov peči je keramičen. Peč Dal Zotto Edy Evo je opremljena s funkcijo Comfort, preko katere je mogoče zmanjšati hitrost prostorskega ventilatorja. Na tak način je delovanje peči posebno tiho.

Nekoliko večja in s podobnimi karakteristikami je kaminska peč na pelete Gabry Evo, ki zagotavlja 7 kW grelne moči. Prednost modela Gabry Evo je v opcijah priklopa dimne cevi, namreč poleg priklopa na zadnji strani je možna povezava na dimnik tudi z zgornje strani. To je posebno uporabno takrat, ko želimo približati peč čimbolj ob steno. Tudi Gabry Evo ima kovinski plašč s keramičnim pokrovom, ampak je razpoložljiva samo v slonokoščeni ali bordo rdeči barvi.

Za ogrevanje nekoliko večjih prostorov je peč na pelete Dal Zotto Rita Evo, ki zagotavlja 10,2 kW grelne moči. Prevleka je kovinska s keramičnim pokrovom v bordo in slonokoščeni barvi.

Kaminska peč na pelete Dal Zotto Azzurra z močjo 9 kW je najbolj učinkovit model, saj dosega izkoristek nad 93% in se uvršča v energijski razred A++. Kot posebnost je okrogla oblika. Opremljena je z dvojnimi vrati. Dimnik je možno priklopiti tako iz zadnje kot iz zgornje strani. Ohišje je kovinsko v črni ali beli barvi.

Če bi želeli ogrevati še sosednji prostor lahko izberemo kaminsko peč s cevnim razvodom. Model Gabry Elite Evo je za 1 kW zmogljivejši od modela Gabry Evo in ponuja priklop za razvod toplega zraka. Ohišje z istimi lastnosti v slonokoščeni ali bordo rdeči barvi.

Model Rita Elite Evo je nekako Rita Evo opremljena s priklopom za razvod toplega zraka, ki ima podoben izgled v bordo rdeči ali pergamena barvi.

Če želimo postaviti kaminsko peč na hodnik ali v ozke prostore je na voljo model Leyla Elite. Gre za kompaktno 8 kW peč z globino 35 cm, ki omogoča priklop dimnih cevi z zadnje, zgornje in bočne strani. Tudi priklop razvoda za topel zrak lahko izvedemo na zadnji ali bočni strani. Litoželezna vrata so opremljena z dvojnim steklom. Ohišje je kovinsko v slonokoščeni ali bordo rdeči barvi.

Kompaktna kaminska peč na pelete Dal Zotto Karin ponuja enako moč in priklop dimnika ter razvoda za topel zrak kot Leyla Elite. Ohišje je keramično v beli ali bordo rdeči barvi.

Modeli Rita Elite Evo, Leyla Elite in Karin imajo priključek za razvod toplega zraka s presekom 80 mm. Maksimalna dolžina cevnega razvoda za tople zrak je 6 metrov, sicer je potrebno upoštevati, da vsako koleno pomeni 1 meter.

Kaminska peče na pelete Dal Zotto Brunella Elite je najzmogljivešji model, ki ponuja 12 kW grelne moči. Opremljena je z dvojnim priklopom 80 mm za razvod toplega zraka v maksimalni dolžini 8 metrov. Razvod lahko uporavljamo tudi preko zunanjega termostata. Kot posebnost je napredni nadzor izgorevanja, katerega nadzira diferencialni sistem. To zagotavlja še višjo stopnjo varnosti. Ohišje je keramično v beli ali bordo rdeči barvi.

Kaminske peči na pelete Dal Zotto se odlično vgradijo v vsako bivalno okolje in poleg elegance zagotavljajo prijetno in udobno toplino.

Share this post
Ključne besede
Arhiv