Peč na drva Nestor Martin TQH13 v prenovljeno stanovanje 26. 10. 2023 18:36:53 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Peč na drva Nestor Martin TQH13 v prenovljeno stanovanje

Kaminska peč na drva s podstavkom

Peč na drva Nestor Martin TQH13 v prenovljeno stanovanje

Kamin na drva ima jekleno konstrukcijo z litoželeznimi vrati in notranjost iz bele litine, ki odbija toploto. Odlikuje ga sodoben dizajn, z velikim steklom na vratih kurišča ponuja izjemen pogled na plamen.

Kaminska peč na drva Nestor Martin TQH 13 je opremljen s patentirano tehnologijo sistema zgorevanja Woodbox®. Ta sistem uporablja ravnovesje predgretega primarnega in sekundarnega zraka ter naravnega vleka dimnika v procesu zgorevanja in naknadnega zgorevanja za doseganje zelo visoke učinkovitosti in možnosti nadzora plamena. Opremljen je z "mehanizmom variabilne lopute" za uravnavanje dovoda zraka glede na vrsto zgorevanega goriva in želeno velikost ognja. Krmiljenje zraka omogoča ročno odpiranje teh loput, za ročno upravljanje pa je treba v krmilne ročke vstaviti priloženo orodje. Krmilne lopute dovajajo zrak v zgorevalno komoro, ki se razporedi nad rešetko za gorivo, da se hrani ogenj in sistem za čiščenje stekla airwash. Zadnja loputa se uporablja za nastavitev najmanjše nastavitve zraka in za kurjenje drv. Sprednja loputa omogoča vstop zraka v kamin pod rešetko za gorivo, kar olajša prižiganje ognja.

Peč je opremljena z veliko odstranljivo posodo za pepel, v zgorevalno komoro pa je možno naložiti 33 cm dolga polena. Nalaganje drv je možno preko sprednjih in stranskih vrat. Možnost priklopa na dimnik z zgornje ali zadnje strani ter možnost priključitve na zunanji dovod zraka. Vrata so opremljena z infrardečim termalnim steklom, na voljo pa je tudi sistem za čiščenje stekla airwash.

Na voljo je tudi komplet za daljinsko upravljanje, ki ga je mogoče naročiti po želji. S termostatom na daljinskem upravljalniku lahko izberete želeno temperaturo, kamin pa se bo samodejno sam uravnaval.

Za nočno kurjenje je na voljo gumb, ki ureja hitrost izgorevanja tako, da se prilagaja odprtino za dovod zraka in velikost plamena. Z vrtenjem gumba v levo se poveča dovod zraka, kar omogoča večje plamene in čistejše gorenje. Z vrtenjem gumba za hitrost gorenja v desno se zmanjša dovod zraka, kar zmanjšuje plamen in podaljšuje nočno gorenje (do približno 10 ur s pravilno nastavitvijo in dovolj poleni).

Share this post
Ključne besede
Arhiv