Klima brez zunanje enote Diloc 10 SM 26. 10. 2023 18:35:53 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Klima brez zunanje enote Diloc 10 SM

Klima v enem bloku za vgradnjo v notranjih prostorih

Klima brez zunanje enote Diloc 10 SM

Klima naprav v enem samem kosu je idealna rešitev za klimatizacijo prostora, ko ni možno namestiti klasične split klima naprave.

Paketne klimatske naprave so sestavljene iz ene enote, ki vsebuje hladilni krog, ventilator in kompresor. To vrsto klimatske naprave je mogoče namestiti v kateri koli del vašega doma, kar vam omogoča, da optimizirate prostor in ne potrebujete velikega prostora. Prav zaradi te posebnosti se uporabljajo zlasti v notranjosti zgodovinskih stavb, ko ni mogoče namestiti zunanjih enot.

Enote se namestijo ob steno, v kateri je treba narediti dve odprtini s premerom 180 mm. Obe odprtini sta zaključeni s funkcionalno rešetko, ki jo je mogoče zapreti. Klimatska naprava skozi eno odprtino vsesava svež zrak, skozi drugo odprtino pa izpihuje odpadno toploto. Funkcije hlajenja, ogrevanja in razvlaževanja so neodvisne.

V stanovanjskih hiši v Solkanu, kjer ni možno namestiti zunanje enote, je bila nameščena klima brez zunanje enote Diloc 10 SM. Klimatizirala bo spalnice, zato je bila zahteva, da je delovanje posebno tiho.

Kljub višini na kateri se nahaja klima, ni bilo potrebe po dvižni košari, namreč celoten postopek namestitve je bil moženo direktno iz notranjosti stanovanja.

Share this post
Ključne besede
Arhiv