AmbiComfort - Ambitim d.o.o. AmbiComfort

Toplotna črpalka in obnova hiše za ogrevanje in sanitarno vodo

Talno in radiatorsko ogrevanje s toplotno črpalko LG Monoblok R32 Therma V

30 maj 2020 2023-06-04 Udobje bivanja 0 comment
Odločil si se, da boš prenovil hišo. Zamenjaš okna, izoliraš hišo s termoizolacijo. Star kotel boš zamenjal s toplotno črpalko. Ampak s katero? Kaj mora zagotavljati toplotna črpalka, da bo zadovoljila tvojim potrebam?

Verjetno si že slišal, da toplotna črpalka deluje odlično v kombinacij s talnim gretjem, namreč gre za nizki temperaturni sistem, to pa je lahko pomembna omejitev pri ogrevanju z radiatorji. Kaj zdaj, visokotemperaturna toplotna črpalka, ki zahteva višjo investicijo, ali obstaja alternativa?

Dejanski primer, kjer je bila potreba po kombiniranem talnem in radiatorskem ogrevanju, proizvodnja tople sanitarne vode in omejen proračun, ti bo pomagal odgovoriti na tvoja vprašanja.

Čeprav se v opisanem primeru govori o obnovljeni hiši, iste lastnosti toplotne črpalke pridejo v poštev tudi pri novogradnji.

Toplotne črpalke so učinkoviti in do okolja prijazen vir ogrevanja. Ekosklad zagotavlja subvencije za nakup nove toplotne črpalke, zato preveri možnosti na njihovi spletni stani https://www.ekosklad.si


Zaupajte nam vaše mnenje

Za dodati vaše mnenje morate biti prijavljeni .