AmbiComfort - Ambitim d.o.o. AmbiComfort

Litoželezne kaminske peči na drva

Peči La Nordica tako za rustikalno okolje kot za moderna stanovanja

31 maj 2020 2023-06-04 Udobje bivanja 0 comment
Skozi stoletja litoželezna kaminska peč na drva ohranja svoj čar. Kaj pa glede dizajna, ali obstaja možnost, da bi zadovoljila tako ljubitelje starinskih oblik kot zagovornike sodobnih linij?

Predstavljena sta dva različna primera, ki pomagata odgovoriti na to vprašanje.

Litoželezna peč na drva La Nordica se segreje, akumulira toploto, katero enakomerno sprošča v prostor tudi še nekaj časa za tem, ko drva v kurišču že pogorijo. Plamen mora biti lepo viden, zato morajo biti vrata kurišča opremljena s steklom.

La Nordica Giulietta X, Isetta con cerchi Evo, Isetta Evo, Isotta con cerchi Evo, Isotta Evo in Isotta Forno so modeli primerni za domačije, rustične hiše, kraške hiše, oziroma kjer bi radi poudarili starinski in tradicionalni ambient.

La Nordica Jennifer, Jennifer PRS, Candy in Brigitta so peči z modernim dizajnom, ki se odlično vklopijo v sodobna stanovanja ali nizkoenergetske hiše. Veliko modernih stanovanj že razpolaga s talnim ali radiatorskim ogrevanjem. Vse več se uporablja toplotno črpalko kot primaren vir toplote. Kaminsko peč na drva se tako uporablja v prehodnih obdobjih ali kot dodaten vir ogrevanja, če bi prišlo do izpada elektrike.

Kateri stil peči se najbolj prileže tvojemu okusu: rustikalen ali modern?


Zaupajte nam vaše mnenje

Za dodati vaše mnenje morate biti prijavljeni .