AmbiComfort - Ambitim d.o.o. AmbiComfort

IR paneli kot primarni vir ogrevanja

Z IR paneli do učinkovitega ogrevanja na elektriko

19 avgust 2019 2023-09-27 Udobje bivanja 0 comment
Pretvorba električne energije v toploto je dejansko neekonomična. Vendar za ogrevanje z IR paneli velja nasproten učinek. Ne smemo enačiti električnih radiatorjev, termoakomulacijskih peči, in žarečih "infer" s sodobnimi IR grelnimi elementi. IR paneli namreč električne energije neposredno ne pretvarjajo v toploto.

IR svetloba v celoti obseva predmete v prostoru, molekule se začnejo na površini predmetov hitreje gibati, kar rezultira v toploto. Celoten prostor postane homogeno ogrevalno telo. Bolje osveščena stroka je IR panele sprejela in jih priporoča za vgradnjo kot primarni vir ogrevanja.

Ogrevanje z IR paneli priporočamo vsem, ki želijo zmanjšati stroške ogrevanja, ohraniti maksimalno udobje, zagotoviti si zdravo mikroklimo, ter pozabiti na stroške vzdrževanja.

IR paneli so primerni za ogrevanje novih hiš. Pri obstoječih objektih pa so IR paneli idealni za lastnike velikih hiš, ki čez celotno zimo ne želijo ogrevati vseh prostorov, še posebno za starejše ljudi in invalide.

Zelo priporočljivo je za ogrevanje v rastlinjakih, ki z naprednim krmiljenjem in segrevanjem zemlje omogoči vegetaciji idealno mikroklimo in s tem opazno povečanje pridelka.  IR ogrevanje je idealno za poslovne prostore in predvsem neizolirana skladišča z visokimi stropovi, kjer se lokalno in časovno omeji čas ogrevanja.

Proizvodnja z IR paneli se nenehno povečuje, cene so konkurenčne.


Kaj so najpogostejše dileme potencialnih uporabnikov?

Uporabniki dvomijo ali ogrevanje z IR paneli deluje, je zdravju škodljivo, ter ali so stroški ogrevanja zanesljivi. Zmedo na trgu povzroča poplava kitajskih proizvodov s skupnim imenovalcem nizka cena. Take blagovne znamke pogosto nimajo dokazil o kakovosti in poreklu ter privabljajo z nerealnimi prihranki. Pogosto se prodajajo le preko spleta, brez predhodnega energetskega izračuna porabe objekta in strokovnega ogleda objekta.


Pobrskaj ponudbo IR panelov na spletni trgovini EmoNova.

Zaupajte nam vaše mnenje

Za dodati vaše mnenje morate biti prijavljeni .