AmbiComfort - Ambitim d.o.o. AmbiComfort

Napajanje ogrevalnih sistemov ob izpadu elektrike

Zahtevana je večja avtonomija

04 oktober 2019 2023-06-04 Tehnika 0 comment
Rezervno napajanje za ogrevalne sisteme ob izpadu elektrike je namenjeno zlasti za obtočne črpalke v solarnih sistemih ogrevanja in pečeh na trda goriva.

Ogrevalni sistemi, vključno z obtočnimi črpalkami in gorilniki na pelete, plin ali olje, so priključeni na 230V električno omrežje, vendar lahko pride zaradi izpadov električnega toke do pregrevanja, ali pa celo poškodb. Zato je treba sisteme zaščititi z ustreznim rezervnim napajanjem.

Bistvena prednost rezervnega napajanja za obtočne črpalke v naši ponudbi je, da ima čisti sinusni razsmernik in akumulator, ki je nameščen zunaj naprave.

Poceni modificirani sinusni razsmerniki, katere se navadno uporablja z računalniki, sčasoma pokvarijo motorje na črpalkah, kar se tudi takoj sliši z glasnim delovanjem črpalke. Zato smo izbrali rezervno napajanje s čistim sinusnim razsmernikom, ki nudi elektriko enakih karakteristik, kakor je elektrika iz omrežja.

Kapaciteta akumulatorja se določi glede na zahtevan čas delovanja ob izpadu elektrike in porabo priklopljenih naprav.

Svetujemo vam nabavo cikličnega svinčenega akumulatorja (VRLA), ne avtomobilskega, da bo akumulator zdržal dlje in se lahko večkrat izpraznil.


Zavaruj ogrevalni sistem z rezervnim napajanjem z dolgo avtonomijo.

Zaupajte nam vaše mnenje

Za dodati vaše mnenje morate biti prijavljeni .