AmbiComfort - Ambitim d.o.o. AmbiComfort

Ogrevanje s štedilniki na drva

Na kaj moramo paziti pri nakupu

14 oktober 2019 2023-06-01 Dom 0 comment
Štedilnik na drva ostaja še vedno ena izmed najbolj priljubljenih naprav za ogrevanje. Kurjenje z drvmi pričara posebno toplono in udobje ter ustvarja prijetno okolje.

Štedilnik na drva je multifunkcionalna naprava, ki poleg ogrevanja omogoča kuhanje in pečenje. S štedilniki na drva lahko ogrevamo tudi ostale sobe in sanitarno vodo. Sodobni štedilniki na drva so izdelani iz najnovejših materialov in vgrajuje najsodobnejše tehnologije.

Veliko poudarka je tudi na zunanjem izgledu, namreč je možno izbirati med številnimi barvnimi različicami in več materiali, med katerimi je karamika in pločevina.

Pred nakupim štedilnika se je potrebno razumeti, kaj želimo z njim ogrevati. Če želimo ogrevati samo prostor v katerem bo štedilnik nameščen, bomo izbrali toplozračnega, če pa želimo ogrevati tudi druge prostore in sanitarno vodo bo za to najbolj primeren etažni štedilnik na drva.

Videz in zuanjost sta pomembna, namreč štedilnik na drva bo vplival na izgled prostora. Če želite starinski izgled, je možno izbirati med rustikalnimi modeli, ki so navadno prevlečeni s keramiko ali v celoti litoželezni. Sodobne linije so navadno ravne in prevleka je največkrat jeklena ali iz nerjaveče pločevine.

Štedilniki na drva so lahko samostoječi ali vgradni. Samostoječi štedilniki na drva zahtevajo prostor naokoli, medtem ko vgradni štedilniki na drva imajo stranice izdelane na tak način, da na njih lahko naslonimo kuhinjsko pohištvo.


Izberi samostoječi ali vgradni štedilnik na drva po tvojem okusu.

Zaupajte nam vaše mnenje

Za dodati vaše mnenje morate biti prijavljeni .